Tajne Meda

Svakom teglicom Vam otvaramo tajne našeg meda. Vrhunski kvalitet namirnica kombinujemo sa umećem pravljenja meda i mednim mešavinama. Vreme je da i Vi okusite delić naše medene čarolije...

Zapratite nas na Instagramu

© 1986 Tajne Meda – Pčelarstvo Ćukalović

 

Tradicija

Tajne Meda / Tradicija

Kolevka gde koreni nastaju

SAVREMENI KALEM TRADICIONALNIH VREDNOSTI 

 

Naša legenda, mit i priča počinje gde je začeta naša svest. Naša ljubav prema medu počinje gde se rodila i ljubav prema zemlji. Na Kosovu. U Kolašinu kod Podujeva. Dole ispod Mačje Stene i Velike reke istorijsko industrijski točak je zahvatio i našu porodicu gde smo pažljivo odabrali stranu tradicije i tako popločali put našim potomcima. Krajem 19. Veka, uspeli smo to i da ostvarimo. Uvek smo verovali da će se tradicija nastaviti.

Prezime Ćukalović

Naš zavet je med. Naše porodično stablo je podsetnik. Podsetnik da ljubav prevazilazi granice čovečnosti i da su se naše porodične karakteristike, opisivale prema karakteristikama životinja. Otuda i naše prezime. Ćukalović po ptici Ćuk.

Ptica nas opisuje a ljubav oblikuje. Kao i naša pokrajina, tako smo i mi bili svedoci raznih previranja koja nisu uspela da spreče našu ljubav prema medu. Podstaknuti legendama o kraljevima koji su cenili med, svesni smo bili da i je i naš početak, nastavak carskih tradicija i predanja. Jer priča je ono što nas spaja. I nas i Vas. Priča koja diše kroz naše potomke i naša dela. U šali su stari govorili da je vetar sa dalekih Prokletija naš duh a pčele su naše telo.

Zlatnom bojom smo se lečili, veselili, tugovali i praštali. U malim čašama medovine smo se ispraćali i dočekivali. Svesni da nas vreme nemilosrdno melje, vraćali smo se dva koraka unazad. Otuda i naša dela. Ne možemo reći da su to medeni proizvodi. To su naša dela. Zakleli smo se odavno da ćemo ih prenositi s generacije na generaciju. Zakleli smo se našim prabakama koje nisu poznavale standarde ali su znale mnogo više nego mi. Nisu znale šta je marketing ali su uspešno prodavale med. Opet, ma koliko više znali od predaka, ne možemo a da ne primetimo da svakodnevno učimo iz njihovih postupaka. Naš porodični grb je sve ono što jesmo i što se trudimo da sačuvamo. Naš porodični grb možete pogledati ovde.

Mudri poput sove i vredni poput pčele. I mislimo da je to dovoljno da nas shvatite. Ne trošimo reči, već pokazujemo delima. Pokazujemo ljubav tako što dajemo. Dajemo sebe kroz svoje predanje, znanje i iskustvo. Posvećujemo pčeli svoj život da bi nam ona nesebično vratila istom merom. I osim majstorskih tradicija pčelarastva, naučili smo i o životu. Iako potičemo iz krajeva zemlje gde naši preci nisu imali ustupke, svhatili smo da jedino tako možemo funkcionistati. Kroz darivanje.

Košnica

Zato smo i ovde već 132 godine zahvaljujući pčeli koja živi jako kratko a mnogo daje. Zahvljujući njoj, mi postojimo. Zahvljujući njoj i njenom kratkom i vrednom životu mi smo večni. Paradoksalno zvuči, ali tako je. Jer ne bismo mogli drugačije da objasnimo našu ljubav. Ali kakva bi to bila ljubav ako je potrebno objašnjenje?  Zato smo sigurni da ćemo zbog naše ljubavi pema pirodi, pčelarstvu, nastaviti tradiciju. Naš med priča priču. Priču o nama i našoj zemlji. I to želimo da prenesemo. Jer zato služe i legende. Hronologija jednog vremena koja živi kroz naše potomke. Ne želimo da se to završi. A i neće. Jer predanja i legende nikad ne umiru.

Dejanov zavet

Pčelarstvo je u našoj porodici decenijama.

Daleko od gradske buke, industrije i intenzivnog razvoja poljoprivrednih parcela 1983. godine, sa ljubavlju i pažnjom, počeo sam da pčelarim razvijajući ljubav prema pčelama po ugledu na svog oca. Ali kao i svaki pčelar koji zna da je za pravilno započinjanje potrebno neko iskustvo, mogu reći da sam sebe počeo doživljavati kao pčelara daleke 1986. kada sam počeo da učim pčelarenje i sa svekrom Dušanom Čobanovićem koji je bio fantastičan Inđijski pčelar.

Pošto je ćerkin posao vezan za  IT industriju, primenili smo suvremene organizacione procese i stavili fokus na prepoznavanje i pružanje vrednosti našim kupcima. Sirovi prirodni med direktno iz košnice i ostali pčelinji proizvodi, lekoviti melemi koje karakteriše velika varijabilnost proizvoda, a proizvodnja je fleksibilna i vrhunskog kvaliteta. Naše medne mešavine su savršen spoj prirodnih resursa u Eko rezervatima bogatim lekovitim biljem, netaknutom prirodom i veštinom pravljenja mednih mešavina

Naš prirodan med je i od divlje lavande, lekovitog bilja i raznih biljnih vrsta. Nekar i polen koji sakupljaju naše pčele je 100% prirodan. Garantujemo odsustvo pesticida ili herbicida zbog prirodne nekomercijalne proizvodnje. Svaka biljka koja raste na našem zemlji je divlja i bez GMO-a.

Kako u životu kažu da valja uživati u malim stvarima, u našem medu možete uživati i u svom jutarnjem planinskom čaju, jogurtu…

Zbog čega su Tajne Meda tako posebne?

Pre svega, tekstura se posle pakovanja ne menja. Sirovi prirodni med ostaje sve vreme sirov pa čak i kristalisan kao odlika pravoga meda. Naš med ne zagrevamo niti filtriramo. Ako niste ovde zbog neke mešavine za imunitet ili čistog prirodnog meda možete da odaberete naš med sa sušenim voćem, koštunavim plodovima ili pak liofiliziranim voćem.

Verujemo da šta god da izaberete iskusićete savršenu simfoniju boje i jedinstvenog ukusa. Tajne Meda su 100% srpski brend napravljen sa ljubavlju za celu porodicu!

Naše brojke govore umesto nas

134

Godina tradicije

5

Generacija Ćukalovića

136

Raznovrsnih mešavina

730

Različitih sastojaka

ZANIMA VAS NEKA TAJNA?

Ukoliko imate još neka pitanja koja želite da postavite, slobodno nam pišite.